Арх. Милена Нанова управител и водещ проектант, Студио 17.5

Арх. Милена Нанова

Арх. Милена Нанова е родена в София през 1961 г.
През 1987 г. дипломира в Университета по архитектура строителство и геодезия в София, в катедра "Обществени сгради". Същата година започва работа като проектант в Спортпроект – София. През 1994 г. е назначена за преподавател в катедра "Жилищни сгради" към Архитектурния факултет на УАСГ, където и до днес ръководи курсови и дипломни проекти, както и лекции в сферата на жилищната политика и обновяването на жилищните квартали.
Специализира в Университета на Хъмбърсайд и Линкълншър, Великобритания. Участва в международни проекти по програма TEMPUS за разработване на програма за обучение по урбанизъм в УАСГ, както и в Проект на Британски съвет за проучване възможностите за реконструкция на панелните жилищни комплекси в България.
През 2001г. става съосновател и съдружник на СТУДИО 17,5, а в края на 2007 г. - управител и съдружник на Студио 17,5-М заедно с арх. Пламен Михайлов. Професионалното й развитие е свързано с водеща роля в проектирането и управлението на редица големи обекти, по-важни от които – Мол София, Мол Пловдив, Сердика Център, България мол, Търговски център Сливен, Вилно селище Бел Вали и други. Някои от проектите й са наградени с отличия, включително "Сграда на годината" има и награди и дипломи на Съюза на архитектите в България.